Drop menu

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Η θάσος έτοιμη να λειτουργήσει και σε υπόγεια σημεία καταφυγής


Πηγή: Εφημερίδα «Θασιακή» 20.03.2018

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Θασιακή» εδώ και δύο μήνες ίσως και περισσότερο, ετοιμάζονται πυρετωδώς τα σημεία καταφυγής του πληθυσμού σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, όπως δηλαδή είναι μια περίπτωση βομβαρδισμών εξαιτίας πολεμικής σύρραξης.

Η διαδικασία αυτή δεν είναι πρωτόγνωρη αλλά γίνεται κατα τακτά χρονικά διαστήματα. Στο μέγεθος όμως που υλοποιείται αυτή τη περίοδο είχε να γίνει απο το 1996 με την κρίση των Ιμίων. 

Η κινητοποίηση που δεν γίνεται μόνο στη Θάσο αλλά σε όλη την Ελλάδα και φυσικά και στα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά περισσότερο «αθόρυβα», συνίσταται στην επικαιροποίηση του μητρώου μή μάχιμων αντρών και άτεκνων γυναικών που θα αναλάβουν συγκεκριμένα καθήκοντα συντονισμού του τοπικού πληθυσμού, αξιολόγηση υπόγειων χώρων κτιρίων που θα χρησιμοποιηθούν ως καταφύγια με κύριο κριτήριο επιλογής την δυνατότητα παροχής νερού, ενώ εξασφαλίσθηκαν επαρκείς ποσότητες ξηράς τροφής, φαρμάκων και ουσιώδους ιατρικού εξοπλισμού. 

Η Θάσος είναι έτοιμη λοιπόν να λειτουργήσει και υπογείως αν χρειαστεί και πέρα απο τη διανυκτέρευση πληθυσμού σε προστατευμένο περιβάλλον, έχει καταρτιστεί και σχέδιο για το που θα λειτουργήσουν σε μια τέτοια περίοδο βασικές διοικητικές δομές όπως, αστυνομικό τμήμα, κέντρο υγείας, περιφερειακό ιατρείο, Δημαρχείο και λοιπές υπηρεσίες. Το δικό της ρόλο επίσης σε όλο αυτό το εγχείρημα έχει και η Εκκλησία.
 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πηγή: parapolitika.gr

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» ο Αμερικανός πρέσβης κ. Πάϊατ συναντήθηκε με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη παρακάμπτοντας την πολιτική ηγεσία στοιχείο που εγείρει πολλά ερωτηματικά, αν και απο το περιβάλλον του υπουργείου Αμύνης εξηγούν οτι αυτή η συνάντηση είχε αυστηρά επιχειρησιακό χαρακτήρα και του διεμήνυσε πως η Αμερικανική πλευρά θεωρεί δεδομένη την δημιουργία επεισοδίου τύπου Ιμίων απο την Τουρκία στο Αιγαίο, σε κατοικημένη περιοχή διακυνδυνεύοντας ακόμη και χρονική πρόβλεψη. Το ενδιαφέρον είναι οτι στο ζήτημα αυτό εκφράστηκε η αποφυγή εμπλοκής της ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην πρόληψη μιας τέτοιας εξέλιξης. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια και οι κριτικές σας είναι ευπρόσδεκτες και προσφέρουν σε έναν εποικοδομητικό διάλογο. Υβριστικές εκφράσεις και άσεμνο περιεχόμενο είμαστε υποχρεωμένοι να τα διαγράφουμε.