Drop menu

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

«Παραλύουν» οι ΗΠΑ! Αναστολή λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους!


Ανήμερα της επετείου ενός χρόνου από την ορκωμοσία του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ανακοινώθηκε η παύση της λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους αναβιώνοντας έτσι στιγμές 2013, μετά το «ναυάγιο» στην ψηφοφορία για την χρηματοδότηση του κράτους.
Την τελευταία φορά που είχε συμβεί αυτό, το 2013, 850.000 δημόσιοι υπάλληλοι τέθηκαν σε τεχνική αργία, αφού είχαν θεωρηθεί «μη απαραίτητο» προσωπικό για το κράτος των ΗΠΑ. Τότε αυτή παύση πληρωμών είχε διαρκέσει 16 ημέρες. Τώρα είναι άγνωστο πόσο μπορεί να τραβήξει αυτή η κατάσταση!
Από σήμερα λοιπόν το πρωί, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα, 1,4 εκατομμύρια Αμερικανοί στρατιώτες θα συνεχίσουν τις επιχειρήσεις τους σε όποιο σημείο του πλανήτη και να βρίσκονται χωρίς να πληρώνονται!

Η όλη κατάσταση προκάλεσε μια κολασμένη κατάσταση ανάμεσα σε Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικανούς στην συνεδρίαση της Γερουσίας τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, όταν οι Ρεπουμπλικανοί δεν μπόρεσαν αν πείσουν τους Δημοκρατικούς για την ψήφιση του νομοσχεδίου.
«Η χώρα μας ιδρύθηκε από ιδιοφυίες, αλλά κυβερνάται από ηλίθιους», σχολίασε ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής της Λουιζιάνα Τζον Κένεντι, δυναμιτίζοντας περισσότερο την ήδη τεταμένη κατάσταση.
Οι πρώτες επιπτώσεις της παύσης της λειτουργίας αναμένεται να γίνουν αισθητές τη Δευτέρα. Η λειτουργία πολλών ομοσπονδιακών υπηρεσιών, όπως οι οικονομικές, θα περιοριστούν στις απολύτως απαραίτητες.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, είχε εκτιμήσει λίγο πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία στη Γερουσία, ότι τα πράγματα φαίνονταν άσχημα και είχε κάνει λόγο στο twitter για μια «εξαιρετική προκαταρκτική συνάντηση».Οι υποψίες του επιβεβαιώθηκαν στην συνεδρίαση προκαλώντας την έντονη οργή του!

Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στην Γερουσία ανάφερε σε ανάρτηση του στο twitter, ότι οι Δημοκρατικοί κρατούν όμηρο την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση και μαζί εκατομμύρια Αμερικανών ανδρών και γυναικών που συνεισφέρουν στην χώρα τους.
Από την πλευρά τους οι Ρεπουμπλικάνοι ελπίζουν να εκμεταλλευθούν την ευκαιρία αυτή για να τιμωρήσουν τους γερουσιαστές των Δημοκρατικών που θα διεκδικήσουν δεύτερη θητεία στις Πολιτείες όπου κέρδισε ο Τραμπ στις προεδρικές εκλογές.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Washington Post και του ABC που δημοσιεύθηκε χθες Παρασκευή, το 48% των Αμερικανών εκτιμά ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα ευθύνονται για την παράλυση του ομοσπονδιακού κράτους, έναντι του 28% που πιστεύει ότι ευθύνονται οι Δημοκρατικοί!

Πηγή / Copyright: washingtonpost.com
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια και οι κριτικές σας είναι ευπρόσδεκτες και προσφέρουν σε έναν εποικοδομητικό διάλογο. Υβριστικές εκφράσεις και άσεμνο περιεχόμενο είμαστε υποχρεωμένοι να τα διαγράφουμε.