Drop menu

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Συντάξεις 300 ευρώ!

ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α.

 Για υποσχέσεις που μετατράπηκαν σε συνειδητά ψέματα κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Πανελλήνιας  Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ι.Κ.Α., Δήμος Κουμπούρης 
(πηγή εφημ.Χρονόμετρο Καβάλας)





 
 Αποφασισμένοι να κατέλθουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις είναι τα συνταξιουχικά σωματεία όλης της χώρας, με αφορμή τις νέες περικοπές στις συντάξεις, που προχωρά η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ.
Χθες, στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου Καβάλας, πραγματοποιήθηκε περιφερειακή σύσκεψη των συνταξιουχικών σωματείων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία εντάσσεται στον προγραμματισμό των πανελλαδικών ομοσπονδιών για τις μεγάλες συγκεντρώσεις, που ετοιμάζονται στις 26 και 27 Νοεμβρίου.
Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας  Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. και της συντονιστικής επιτροπής αγώνα των συνταξιουχικών οργανώσεων, Δήμος Κουμπούρης, βρέθηκε στην Καβάλα ανέφερε αρχικά στα τοπικά μέσα ενημέρωσης: «Για πολλοστή φορά οι συνταξιούχοι βρίσκονται στο στόχαστρο. Το τρίτο μνημόνιο, που είναι και το πιο επαχθές, θα προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα και περικοπές συντάξεων, ενώ έρχεται να προστεθεί στα παλιά μέτρα που έχουν παρθεί κι έχουν τσακίσει την ζωή μας».

«Αγώνες για τα παιδιά και τα εγγόνια μας…»


Συνεχίζοντας, ο κ. Καμπούρης υπογράμμισε ότι δεν είναι μόνο οι περικοπές στις συντάξεις, αλλά και μια σειρά μέτρων, που «εμπορευματοποιεί» την παροχή υπηρεσιών υγείας.
«Τα μέτρα από το τρίτο μνημόνιο συνοδεύονται από άλλα χειρότερα που αφορούν την υγεία, η οποία δυστυχώς εμπορευματοποιείται. Δεν υπάρχουν γιατροί, δεν υπάρχουν φάρμακα κι η κατάσταση πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Για όλους αυτούς τους λόγους οργανώνουμε αυτές τις συσκέψεις σε πανελλαδικό επίπεδο και θα πάμε σε κινητοποιήσεις στις 26 και στις 27 Νοεμβρίου, για να παλέψουμε για αυτά τα ζητήματα. Θα δώσουμε συνέχεια στους αγώνες μας, μπροστά στο νέο ασφαλιστικό που φέρνει η κυβέρνηση, όχι μόνο για εμάς τους συνταξιούχους, αλλά και για τα παιδιά και τα εγγόνια μας».


«Καμία σύνταξη δε θα εξαιρεθεί από τις περικοπές»

Ερωτηθείς από το «Χ» για το αν οι περικοπές αυτές θα έχουν ένα όριο από πλευράς κυβέρνησης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. εμφανίστηκε απαισιόδοξος, τονίζοντας ότι στόχος των κυβερνώντων είναι να δίνουν στους πολίτες συντάξεις-επιδόματα, με ποσά που θα είναι ακόμη και κάτω από τα 300 ευρώ! «Καμιά σύνταξη δεν εξαιρείται από τις περικοπές. Όλες οι χαμηλές συντάξεις θα γίνουν ακόμη χαμηλότερες. Οι φτωχοί θα πληρώνουν τους φτωχότερους. Έρχεται και νέο κύμα περικοπών, πάνω στις ήδη πενιχρές και πετσοκομμένες συντάξεις μας. Ουσιαστικά θέλουν να τις μετατρέψουν σε προνοιακά βοηθήματα, ακόμη και πιο κάτω από τα 300 ευρώ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμος Κουμπούρης.


«Είπαν συνειδητά ψέματα…»


Ερωτηθείς καταληκτικά, για το πως σχολιάζει το γεγονός ότι οι υποσχέσεις του κ. Τσίπρα για επαναφορά της 13ης σύνταξης, μετατράπηκαν σε περικοπές συντάξεων, ο κ. Κουμπούρης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «όλοι τους είπαν συνειδητά ψέματα! Είναι επίσης σαφές ότι μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση με το κεφάλαιο να έχει την εξουσία στα χέρια του, λύσεις υπέρ του λαού δεν μπορούν να δοθούν. Αυτό όμως δεν πρέπει να απογοητεύει τον λαό, τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους και τους άνεργους. Όλοι πρέπει να βγούμε και να παλέψουμε, να βγούμε στο προσκήνιο και να απαιτήσουμε να ζήσουμε σύμφωνα με τον πλούτο που παράγουμε, τον οποίο άλλοι που βρίσκονται στις περίφημες λίστες και δεν ελέγχονται, παίρνουν στα χέρια τους».

Δημήτρης Μπουντάς
Πηγή: Εφημερίδα Χρονόμετρο 
(www.xronometro.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια και οι κριτικές σας είναι ευπρόσδεκτες και προσφέρουν σε έναν εποικοδομητικό διάλογο. Υβριστικές εκφράσεις και άσεμνο περιεχόμενο είμαστε υποχρεωμένοι να τα διαγράφουμε.