Drop menu

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

ο Αναπλ. Καθηγητής Γεωπολιτικής στη Σχολή Ευελπίδων κ. Κωνσταντίνος Γρίβας με το μέλος της Γρ.Πολ. Σχεδιασμού του ΕΠΑΜ Κυριάκο Κυριακόπουλο

    Μια καθαρά ιμπεριαλιστική δύναμη, όπως η Τουρκία, σε συνάρτηση με όλες τις ιδιαιτερότητες του εκεί καθεστώτος και της τουρκικής κοινής γνώμης είναι απολύτως φυσιολογικό να ξεσπάσει στον πιο αδύναμο κρίκο της περιοχής όπως η Ελλάδα.

    Επιπλέον, ως εξόφθαλμη διαφορά ανάμεσα στις κυβερνήσεις των δυο χωρών προβάλλει το γεγονός πως ενώ η τουρκική οικονομία βρίσκεται σε πτώση και ο τουρκικός στρατός σε πολύ άσχημη κατάσταση, ιδίως μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα και την εμπλοκή στον πόλεμο της Συρίας εντούτοις, το μόνιμα επεκτατικό δόγμα της γείτονος υπερέχει  σε αντιδιαστολή με την υποχωρητική και με πρόθεση κατευνασμού της τουρκικής προκλητικότητας, από την ελληνόφωνη και εθελόδουλη, κυβερνητική πολιτική.

      Ο Κυριάκος Κυριακόπουλος, μέλος της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού του Ε.ΠΑ.Μ., με τον αναπληρωτή καθηγητή Γεωπολιτικής στην Σ.Σ.Ε. κ. Κωνσταντίνο Γρίβα και εκτάκτως, σήμερα και με τον Οργανωτικό Γραμματέα του Ε.ΠΑ.Μ. Δημήτρη Κυπριώτη, στην εκπομπή «Πράσινη Γραμμή» του διαδικτυακού σταθμού "e-roi.gr", την ‎‎Παρασκευή, ‎3 ‎Φεβρουαρίου ‎2017



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια και οι κριτικές σας είναι ευπρόσδεκτες και προσφέρουν σε έναν εποικοδομητικό διάλογο. Υβριστικές εκφράσεις και άσεμνο περιεχόμενο είμαστε υποχρεωμένοι να τα διαγράφουμε.