Drop menu

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Σχεδιάζοντας την μεταναστευτική κρίση

Ποιοι και γιατί προωθούν τα μεταναστευτικά ρεύματα;

Γράφει ο Tyler Durden για το ιστολόγιο Zero Hedge
Πηγή - Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους! (kostasxan.blogspot.gr)

Ένα από τα 2.500+ υπηρεσιακά έγγραφα που διέρρευσαν μετά από χακάρισμα αρχείων του “Open Society” του Τζορτζ Σόρος από το DCLeaks αποκαλύπτει τους λόγους για τους οποίους κάποιοι δημιούργησαν και προωθούν την “προσφυγική κρίση”...

Επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ότι αυτός είναι ο σιωπηλός μαριονετοπαίχτης πίσω από την “προσφυγική κρίση” της Ευρώπης, o εν μία νυκτί δισεκατομμυριούχος επενδυτής και σταθερός υποστηρικτής της Χίλαρι Κλίντον, Τζορτζ Σόρος, δήλωσε σε άρθρο του στην εφημερίδα Wall Street Journal, ότι θα επενδύσει 500 εκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των μεταναστών και των προσφύγων.

Η επένδυση του Σόρος έρχεται ως απάντηση στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης Ομπάμα “Κάλεσμα για Δράση”, μέσω της οποίας ζητά από αμερικανικές εταιρείες να συνεισφέρουν στην διευκόλυνση της εξεύρεσης λύσης στο πρόβλημα της μεταναστευτικής κρίσης. Ο Σόρος, δημιουργός του ιδρύματος “Open Society” (“Ανοιχτή Κοινωνία”), αναφέρει στο ίδιο άρθρο του ότι σχεδιάζει να συνεργαστεί στενά με το Γραφείο του Ύπατου Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες και τη Διεθνή Επιτροπή Διάσωσης, με σκοπό να καθοδηγηθούν οι επενδύσεις του προς τις σωστές κατευθύνσεις. 

Η ανακοίνωση αυτή σίγουρα δεν εκπλήσσει τους τακτικούς αναγνώστες αυτού του ιστολογίου.

Πριν από ένα μήνα, και αφού είχε “σκάσει” στα μέσα Αυγούστου η είδηση για το χακάρισμα και τις συνεπακόλουθες διαρροές πάνω από 2.500 ηλεκτρονικών αρχείων του Σόρος, αναφέραμε πρώτοι ότι “το χακάρισμα του Σόρος αποκαλύπτει ότι υπάρχει σχέδιο πίσω από την αποκαλούμενη “προσφυγική κρίση” της Ευρώπης”. Να θυμίσουμε ότι, σύμφωνα με ένα από τα πολλά υπηρεσιακά έγγραφα που διέρρευσαν από το DCLeaks, “η προσφυγική κρίση της Ευρώπης θα πρέπει να γίνει αποδεκτή ως η “νέα πραγματικότητα”, και ότι η κρίση σημαίνει “νέες ευκαιρίες” για την αποστολή που ανέλαβε η οργάνωση του Σόρος να επηρεάσει τις μεταναστευτικές πολιτικές σε παγκόσμια κλίμακα. Η διευθύντρια του τομέα προγραμματισμού των ιδρυμάτων “Open Society”, Άννα Κρόουλι, και η ειδικός στην ανάπτυξη προγραμμάτων Κέιτιν Ρόουζιν είχαν γράψει μαζί το υπηρεσιακό έγγραφο της 12ης Μαΐου, με τίτλο “Έκθεση για τα θέματα διακυβέρνησης και επιβολής της μετανάστευσης”.

Η εννεασέλιδη έκθεση θίγει τρία βασικά σημεία:

1) Το ίδρυμα “Open Society” πέτυχε τον στόχο του να επηρεάσει την παγκόσμια πολιτική για τη μετανάστευση.

2) Η προσφυγική κρίση της Ευρώπης παρουσιάζει “νέες ευκαιρίες” για την αποστολή που ανέλαβε η οργάνωση να επηρεάζει τις μεταναστευτικές πολιτικές σε παγκόσμια κλίμακα.

3) Η προσφυγική κρίση αποτελεί  την “νέα πραγματικότητα”.

 

Όπως γράφουν οι συντάκτριες στην εισαγωγή, ένας από τους σκοπούς της έκθεσης είναι να εξετάσει την αποτελεσματικότητα των προσεγγίσεων που έχουν χρησιμοποιηθεί για να επιτευχθεί η αλλαγή σε διεθνές επίπεδο. Μία ενότητα της έκθεσης με τίτλο “Το έργο μας” περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο η πιο αδιαφανής ομάδα εμπειρογνωμόνων στην Αμερική έχει συνεργαστεί με “κορυφαίες προσωπικότητες στον τομέα”, προκειμένου να διαμορφώσει την χάραξη μεταναστευτικής πολιτικής και να έχει ενεργό ρόλο στις περιφερειακές και παγκόσμιες διεργασίες, οι οποίες επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο συντονίζεται και εφαρμόζεται η ατζέντα της μετανάστευσης”.

Σε μια άλλη ενότητα, με τίτλο “Οι φιλοδοξίες μας”, οι συντάκτριες της έκθεσης διευκρινίζουν: “Το σκεπτικό για τη συμμετοχή μας σε εργασίες που σχετίζονται με την διακυβέρνηση ήταν ότι, εκτός από την άμβλυνση των αρνητικών επιπτώσεων της επιβολής των σχετικών νόμων, θα πρέπει επίσης να υποστηρίζουμε παράγοντες στον τομέα αυτόν, επιδιώκοντας προληπτικά να αλλάζουμε τις πολιτικές, τους κανόνες και τους κανονισμούς που διέπουν τη μετανάστευση”.

Δηλώνουν επίσης: “Πιστεύαμε ότι η πρόοδος σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο θα μπορούσε να δημιουργήσει το κατάλληλο έναυσμα για αλλαγές πολιτικής ή για την εφαρμογή των υφιστάμενων κανόνων σε εθνικό επίπεδο. Σκόπιμα αποφύγαμε τον όρο “παγκόσμια διακυβέρνηση”, επειδή δεν υπάρχει ένα ενιαίο σύστημα σε παγκόσμιο επίπεδο για τη διαχείριση της μετανάστευσης”.

Στην ίδια ενότητα της έκθεσης αναφέρεται αργότερα ότι η Διεθνής Πρωτοβουλία για τη Μετανάστευση (International Migration Initiative ή IMI)υποχρεώθηκε εκ των πραγμάτων να δράσει επιλεκτικά και καιροσκοπικά, ιδιαίτερα σε παγκόσμιο επίπεδο, όσον αφορά στην υποστήριξη εκείνων των προσώπων που θα διαδραμάτιζαν κορυφαίο ρόλο στον συγκεκριμένο τομέα, με σκοπό να προωθηθούν οι σκέψεις γύρω από τη μετανάστευση και ένας καλύτερος συντονισμός των προσπαθειών για την θωράκιση των νέων δεδομένων και την θέσπιση των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται για την εφαρμογή τους. Έχουμε στηρίξει πρωτοβουλίες, οργανώσεις και δίκτυα, το έργο των οποίων συνδέεται άρρηκτα με τους στόχους μας σε διάφορα πεδία δράσεων”.
 

Αρχικά, η Διεθνής Πρωτοβουλία για τη Μετανάστευση (ΙΜΙ) εντόπισε κάποιες οργανώσεις ικανές να συμμετάσχουν στο πεδίο του μεταναστευτικού κινήματος σε παγκόσμιο και διακρατικό επίπεδο, ανεβάζοντας το έργο της ΙΜΙ πάνω ​​από το εθνικό επίπεδο”, αναφέρουν οι συντάκτριες σε μια άλλη ενότητα της έκθεσης, που έχει τίτλο “Ο τόπος μας”.

Σε αυτές τις οργανώσεις συμπεριλαμβάνονται κομβικής σημασίας ομάδες εμπειρογνωμόνων, όπως το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής (Migration Policy Institute ή MPI) και δίκτυα υποστήριξης όπως ο Διεθνής Συνασπισμός κατά της Κράτησης (International Detention Coalition ή IDC)”. (Οι συντάκτριες σημειώνουν αργότερα ότι το MPI, ένθερμος υποστηρικτής της χορήγησης αμνηστίας σε παράνομους μετανάστες στην Αμερική, “έχει επικριθεί μερικές φορές για την εγγύτητά του προς τις κυβερνήσεις, [αλλά] η ευέλικτη χρηματοδότησή του από το ίδρυμα “Open Society” του επέτρεψε να διατηρήσει κάποια ανεξαρτησία από τις κυβερνήσεις τις οποίες συμβουλεύει”.)

Στην έκθεση σημειώνεται επίσης ότι: Η ΙΜΙ διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στη δημιουργία και την διαμόρφωση των στόχων δύο νέων ταμείων [του Ευρωπαϊκού Προγράμματος για την Ενσωμάτωση και τη Μετανάστευση] για το Κοινό Ευρωπαϊκό Σύστημα Ασύλου (ΚΕΣΑ) και την εκστρατεία κατά της κράτησης μεταναστών”.

Το πιο σημαντικό σημείο της έκθεσης είναι εκείνο, στο οποίο αναλύονται οι τρόποι με τους οποίους η “προσφυγική κρίση” της Ευρώπης δίνει την δυνατότητα στην οργάνωση του Σόρος να εξακολουθεί να επηρεάζει την παγκόσμια μεταναστευτικη πολιτική:

Στην έκθεση τονίζεται ότι “η σημερινή προσφυγική κρίση δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για μια επανεξέταση της διαχείρισης της μετανάστευσης και του διεθνούς καθεστώτος των προσφύγων”. Ένας από τους λόγους είναι το γεγονός ότι οι αναπτυσσόμενες χώρες που απαρτίζουν την Ομάδα των 77 (G77) στα Ηνωμένα Έθνη παρακινήθηκαν από την προσφυγική κρίση ώστε να διατηρήσουν τα θέματα που αφορούν στην μετανάστευση στην “παγκόσμια ατζέντα”:

“Η προσφυγική κρίση και ο φόβος ότι τα συμφέροντα των μεταναστών που εγκαταλείπουν τη φτώχεια, την κλιματική αλλαγή, την γενικευμένη βία ή τις φυσικές καταστροφές θα παραβλέπονταν και θα αγνοούνταν σε αυτά τα φόρουμ έχουν δημιουργήσει μια ώθηση από τις χώρες της ομάδας G77, προκειμένου να εξασφαλιστεί η διατήρηση άλλων θεμάτων σχετικών με την μετανάστευση στην παγκόσμια ατζέντα”.

Υπογραμμίζεται επίσης ότι η τρέχουσα κρίση προσφέρει “νέες ευκαιρίες” για τον επηρεασμό της μεταναστευτικής πολιτικής σε παγκόσμια κλίμακα:

Το σημερινό κλίμα προσφέρει νέες ευκαιρίες για τη μεταρρύθμιση της διαχείρισης της μετανάστευσης σε παγκόσμιο επίπεδο, είτε μέσω του υφιστάμενου πολυμερούς συστήματος, είτε συγκεντρώνοντας μια σειρά από παράγοντες και καθοδηγώντας τους ώστε να σκέφτονται πιο προοδευτικά. Το μακροχρόνιο ενδιαφέρον και οι επενδύσεις μας σε δραστηριότητες παγκόσμιας εμβέλειας συνέβαλαν στο να διαθέτουμε σήμερα πολλούς κατάλληλους εταίρους και να είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε και άλλους να γνωρίσουν και να δραστηριοποιηθούν σε αυτό το πεδίο”.

Η έκθεση αναφέρει: Η προσφυγική κρίση ανοίγει νέες ευκαιρίες” για “συντονισμό και συνεργασία” με άλλους εύπορους δωρητές.

ΠΡΟΣΟΧΗ. Τα παραπάνω δεδομένα υποδηλώνουν ότι η προσφυγική κρίση της Ευρώπης σχεδιάστηκε και προετοιμάστηκε, όχι μόνο από την οργάνωση του Σόρος, αλλά και άλλους, οι οποίοι θα επωφεληθούν από τις όποιες αλλαγές στην λειτουργία της περιφερειακής “διαχείρισης της μετανάστευσης”, δηλαδή, την εκ νέου επιβολή όρων κυριαρχίας, όπως συνέβη στην περίπτωση της Ελλάδας, η οποία το βίωσε αυτό με τον πιο επώδυνο τρόπο πριν από αρκετούς μήνες, όταν η εθνική κυριαρχία της είχε υποβιβαστεί, με το να συνδεθεί με την προθυμία ή όχι της χώρας να συμμετάσχει στο καθεστώς της υποδοχής προσφύγων της Ευρώπης.

 

Δεν αποτελεί καθόλου έκπληξη το γεγονός ότι, σύμφωνα με την έκθεση, οι υπεύθυνοι για την χάραξη μεταναστευτικής πολιτικής θα πρέπει να αποδεχθούν την προσφυγική κρίση ως τη “νέα πραγματικότητα”. Ενδεικτικά, ένα από τα συμπεράσματα που περιλαμβάνονται στο κείμενο αυτό είναι το εξής απόσπασμα: ...αποδεχόμενοι την παρούσα κρίση ως τη νέα πραγματικότητα και παραβλέποντας την όποια ανάγκη για αντίδραση...”

Έχοντας αναλογιστεί τι ακριβώς σημαίνουν τα παραπάνω δεδομένα, θα λέγαμε ότι είναι σαφές ότι ο Σόρος και η “Ανοιχτή Κοινωνία” του, μέσω της οποίας έχουν ήδη επενδυθεί εκατοντάδες εκατομμύρια στην αναμόρφωση της Ευρώπης κατά τρόπο ώστε να αποφεύγεται ο όρος “παγκόσμια διακυβέρνηση”, αλλά επιτυγχάνουν ακριβώς αυτό που σημαίνει ο όρος με την ρύθμιση των εισροών εκατομμυρίων αλλοδαπών στην Ευρώπη, θα εξακολουθήσει να διαθέτει όλο και περισσότερα κεφάλαια για την διευκόλυνση της εισόδου των “μεταναστών και προσφύγων” στην Ευρώπη. Το “όραμά” τους θα πραγματοποιηθεί, ακόμη και αν χρειαστεί να απομακρυνθεί η Άνγκελα Μέρκελ, η κατάρρευση της οποίας στις δημοσκοπήσεις έχει αναδειχθεί ως η μεγαλύτερη έκπληξη του “σχεδίου Σόρος” για την διαμόρφωση του προσώπου της Ευρώπης στις επόμενες γενιές.

Και τώρα που η υπόθεση της Ευρώπης δρομολογείται, ο Σόρος επικεντρώνεται στην Αμερική και τον υπόλοιπο κόσμο. 
 

Ο Σόρος εξηγεί γιατί επενδύει μισό δισ. δολάρια στο “προσφυγικό” 

άρθρου του Τζορτζ Σόρος στην εφημερίδα "Wall Street Journal" 

Λίγοι ίσως θα γνωρίζουν, ότι στα νιάτα του, και παρά την εβραϊκή του καταγωγή, ο Σόρος είχε συνεργαστεί με τους Γερμανούς Ναζί, καταδίδοντας φτωχούς Εβραίους, οι οποίοι στη συνέχεια οδηγήθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Ανάμεσα σε άλλα ενδιαφέροντα σημεία που θίγει το άρθρο, η αναφορά του Σόρος στη συνεργασία του με αρμόδιους αξιωματούχους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, η εμμονή του με την ιδέα ενός “κινητού πορτοφολιού” των προσφύγων, όπως αποκαλεί τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, αλλά και η επιθυμία του να δοθούν στους μετανάστες οι κατάλληλες ευκαιρίες που προσφέρουν οι νέες ψηφιακές τεχνολογίες, σίγουρα δεν πρόκειται να αφήσουν αδιάφορο τον πληροφορημένο αναγνώστη...

Πηγή πρωτότυπου άρθρου στα αγγλικάWall Street Journal
ΑπόδοσηΑς Μιλήσουμε Επιτέλους!

Οι λόγοι για τους οποίους επενδύω
500 εκατομμύρια δολάρια στους μετανάστες

Ο κόσμος έχει γίνει ανάστατος από ένα κύμα αναγκαστικής μετανάστευσης. Δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι είναι σε κίνηση. Εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους, αναζητώντας μια καλύτερη ποιότητα ζωής στο εξωτερικό. Κάποιοι από αυτούς δραπετεύουν από έναν εμφύλιο πόλεμο ή ένα καταπιεστικό καθεστώς. Άλλοι αναγκάζονται να μεταναστεύσουν λόγω ακραίας φτώχειας, έχοντας απέναντί τους το δέλεαρ της δυνατότητας μιας οικονομικής εξέλιξης για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Η συλλογική αποτυχία μας, λόγω αδυναμίας να αναπτύξουμε και να εφαρμόσουμε αποτελεσματικές πολιτικές για την διαχείριση της αυξημένης ροής, συνέβαλε σημαντικά στην ανθρώπινη δυστυχία και πολιτική αστάθεια, τόσο στις χώρες τις οποίες εγκαταλείπουν αυτοί οι άνθρωποι, όσο και στις χώρες που τους φιλοξενούν, ηθελημένα ή όχι. Οι μετανάστες αναγκάζονται συχνά να ζουν μια ζωή αδράνειας και απόγνωσης, ενώ οι χώρες υποδοχής αδυνατούν να αποκομίσουν το αποδεδειγμένο όφελος, το οποίο θα μπορούσε να φέρει η επιτυχημένη ενσωμάτωση αυτών των μεταναστών.

Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην αντιμετώπιση της κρίσης, με τη δημιουργία και τη διατήρηση επαρκών φυσικών και κοινωνικών υποδομών για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Αλλά και η εκμετάλλευση της δύναμης του ιδιωτικού τομέα είναι επίσης κρίσιμης σημασίας.

Αναγνωρίζοντας αυτό το γεγονός, η κυβέρνηση Ομπάμα ξεκίνησε πρόσφατα ένα “Κάλεσμα για δράση”, όπως το αποκάλεσε, ζητώντας από αμερικανικές εταιρείες να διαδραματίσουν μεγαλύτερο ρόλο στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που φέρνει η αναγκαστική μετανάστευση. Σήμερα, ηγετικά πρόσωπα του ιδιωτικού τομέα θα συναντηθούν στα Ηνωμένα Έθνη, έτοιμα να προβούν σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις, με σκοπό να συνεισφέρουν στην επίλυση του προβλήματος.

Από την πλευρά μου, έχω αποφασίσει να διαθέσω 500 εκατομμύρια δολάρια για επενδύσεις, οι οποίες αφορούν ειδικά στις ανάγκες των μεταναστών, των προσφύγων και των κοινοτήτων υποδοχής. Θα επενδύσω σε νεοσύστατες επιχειρήσεις, καθιερωμένες εταιρείες, πρωτοβουλίες που θα επηρεάσουν τις κοινωνικές δομές και επιχειρήσεις, οι οποίες θα ιδρύονται από μετανάστες και πρόσφυγες. Παρά το γεγονός ότι το κύριο μέλημά μου είναι να βοηθήσω τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που φτάνουν στην Ευρώπη, δεν θα πάψω να αναζητώ συγχρόνως χρήσιμες ιδέες για επενδύσεις, που θα ωφελήσουν τους μετανάστες σε όλο τον κόσμο.

Η δέσμευσή μου για επενδύσεις σε μετοχές αποτελεί ένα συμπλήρωμα στις φιλανθρωπικές εισφορές τις οποίες έχουν κάνει τα ιδρύματά μου, για την αντιμετώπιση της αναγκαστικής μετανάστευσης, ενός προβλήματος για την λύση του οποίου ήδη εργαζόμαστε σε παγκόσμιο επίπεδο επί δεκαετίες, και στο οποίο έχουμε αφιερώσει σημαντικούς οικονομικούς πόρους.

Θα επιδιώξουμε να γίνουν επενδύσεις σε διάφορους τομείς, μεταξύ των οποίων και η αναδυόμενη ψηφιακή τεχνολογία, η οποία φαίνεται ιδιαίτερα ελπιδοφόρα, ως μέσο που θα δώσει λύσεις στα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν συχνά οι ξεριζωμένοι πληθυσμοί. Οι πρόοδοι στον τομέα αυτό μπορούν να βοηθήσουν αυτούς τους ανθρώπους να αποκτήσουν πιο αποτελεσματική πρόσβαση στις κρατικές δομές: τις νομικές, οικονομικές και υγειονομικές υπηρεσίες. Κάποιες ιδιωτικές επιχειρήσεις ήδη επενδύουν δισεκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη αυτών των υπηρεσιών, για κοινότητες μη μεταναστών.

Αυτός είναι και ο λόγος που το χρήμα κινείται τώρα αστραπιαία από το ένα “κινητό πορτοφόλι” στο άλλο. Οι οδηγοί βρίσκουν πελάτες χρησιμοποιώντας απλά ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ ένας γιατρός στη Βόρεια Αμερική έχει την δυνατότητα να κοιτάξει έναν ασθενή στην Αφρική σε πραγματικό χρόνο. Η προσαρμογή και η επέκταση αυτών των καινοτομιών για την εξυπηρέτηση των μεταναστών θα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής για εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο.

Όλες οι επενδύσεις που θα κάνουμε θα είναι ιδιοκτησία του μη κερδοσκοπικού οργανισμού μου. Σκοπός τους είναι να είναι επιτυχείς, διότι θέλω να δείξω πώς το ιδιωτικό κεφάλαιο μπορεί να διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο στην στήριξη των μεταναστών, ενώ τυχόν κέρδη θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων των ιδρυμάτων “Open Society”, συμπεριλαμβανομένων κάποιων προγραμμάτων, τα οποία δημιουργήθηκαν προς όφελος των μεταναστών και των προσφύγων.

Ως έμπειροι “πρωταθλητές” της κοινωνίας των πολιτών, σκοπεύουμε να επικεντρωθούμε στο να εξασφαλίσουμε, ότι οι επενδύσεις μας θα έχουν ως αποτέλεσμα την δημιουργία προϊόντων και υπηρεσιών, τα οποία θα ωφελήσουν πραγματικά τους μετανάστες και τις κοινότητες υποδοχής.

Θα συνεργαστούμε στενά με οργανισμούς όπως το Γραφείο του Ύπατου Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες και η Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης, προκειμένου να καθιερώσουμε τις αρχές, οι οποίες θα καθοδηγήσουν τις επενδύσεις μας. Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε, για το δημόσιο καλό, τις καινοτομίες εκείνες που μόνο ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να προσφέρει.

Τέλος, ελπίζω η δέσμευσή μου αυτή να εμπνεύσει και άλλους επενδυτές να συνεχίσουν την ίδια αποστολή.

 

 

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια και οι κριτικές σας είναι ευπρόσδεκτες και προσφέρουν σε έναν εποικοδομητικό διάλογο. Υβριστικές εκφράσεις και άσεμνο περιεχόμενο είμαστε υποχρεωμένοι να τα διαγράφουμε.