Drop menu

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Απάντηση του ΕΠΑΜ Καβάλας στον κύριο (Γάβ)βρέλη




Αγαπητέ κύριε Γαμβρέλη κανείς δεν είπε ότι ο Δημήτρης Καζάκης είναι προφήτης, απλά ως οικονομολόγος που σέβεται τον εαυτό του και όσους τον ακούν έχει κάνει κάποιες προβλέψεις που απορρέουν από την ενδελεχή μελέτη στοιχείων και αριθμών αλλά και Ιστορικών δεδομένων που στους πολλούς είναι δυσδιάκριτα.
Συγκλονιστική πρόβλεψη πρώτη: Ο Δημήτρης Καζάκης ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΣΕ για τα δεινά που μας βρήκαν από το 2004. Όταν όλοι μοίραζαν χαμόγελα και πλαστικό χρήμα. «Η υιοθέτηση ενός ισχυρού νομίσματος όπως το ευρώ ούτε λίγο ούτε πολύ άνοιξε μια νέα περίοδο σταθερότητας και ανάπτυξης για την Ελλάδα. Αυτό θέλουν να πιστέψουμε η κυβέρνηση και οι οπαδοί της ΟΝΕ. Και στο όνομα αυτής της θεωρίας δικαιολογείται η εκχώρηση ολόκληρης της νομισματικής πολιτικής στη δικαιοδοσία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Έτσι η Ελλάδα από 1/1/2002 έχασε και τυπικά το δικαίωμα να εκδίδει νόμισμα και γενικά να ρυθμίζει τα νομισματικά της.   Ο πατέρας της επιστήμης της πολιτικής οικονομίας, Άνταμ Σμιθ, είχε προειδοποιήσει ήδη από τα τέλη του 18ου αιώνα ότι η ανάγκη για εθνικό χαρτονόμισμα, που εκδίδεται από μια εθνική κεντρική τράπεζα, δεν αφορά τόσο στα μεγάλα κράτη όσο τα μικρά, ώστε να διαθέτουν τους ελάχιστους δυνατούς όρους ελέγχου της οικονομίας τους και το εμπόριό τους να μη γίνεται έρμαιο των ισχυρών νομισμάτων. Μήπως ήξερε κάτι που θέλουν να αγνοούν πολλοί σήμερα;»
Συγκλονιστική πρόβλεψη δεύτερη: Ο Δημήτρης Καζάκης οικονομολόγος και Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ, σε μια παλιότερη "προφητική"...συνέντευξη το 2011 είχε προβλέψει ότι το 2015 θα υπάρξει “capital control” και η χώρα θα ζήσει το φαινόμενο των κλειστών τραπεζών. Ο κ. Καζάκης αναφέρονταν για την παροχή εγγύησης σε τραπεζικές καταθέσεις και σχολίαζε την υπ Αριθμ.23384/27.5.2011 απόφαση του  υπουργείου Οικονομικών στην οποία προβλέπεται ότι οι αποταμιεύσεις ευρώ εως του ποσού των 100.000 ευρώ προστατεύονται από το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων. O κ. Καζάκης υποστήριζε ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα ούτε από την
πλευρά του ταμείου για να καλύψουν την παροχή ....εγγύησης στις τραπεζικές καταθέσεις.
Συγκλονιστική πρόβλεψη τρίτη: Στη διάρκεια της ομιλίας του στο Ηράκλειο την 25η Ιουνίου 2012, ο Δ. Καζάκης αναφέρθηκε στην επερχόμενη, τρίτη κατά σειρά δανειακή σύμβαση,(MNHMONIO) και σε τι αυτή θα επιφέρει. Ο κατατεμαχισμός της εθνικής επικράτειας με τη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών ( ΕΟΖ).
Συγκλονιστική πρόβλεψη  τέταρτη: Ήταν ο μόνος που πρόβλεψε το 2015 το  κούρεμα καταθέσεων στην Κύπρο. Θα μπορούσα να παραθέσω  και άλλες προβλέψεις όμως θα σταθώ  στην κακόβουλη φιλοξενία σας στην εφημερίδα «Νέα Εγνατία»   και στο επιμύθιο της συνέντευξης της οποίας ήταν ο κίνδυνος να εξάγει η Τουρκία την εσωτερική της κρίση ακόμη και με πόλεμο όπως δήλωσε ο κύριος Καζακης κάτι που το απεύχομαι αλλά δυστυχώς το προβλέπω γιατί γνωρίζω το δόγμα Οζάλ και σας παραπέμπω στο βιβλίο του Τούρκου  Πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου - «Στρατηγικό Βάθος» - όπου αναφέρει  τα εξής: «Ο χώρος στον οποίον η Τουρκία βρίσκεται κοντά στον πόλεμο, περισσότερο από κάθε άλλη περίπτωση είναι τα νησιά του Αιγαίου που περιορίζουν σε σημαντικό βαθμό τον ζωτικό της χώρο».
Σας παραπέμπω ακόμη, στο άρθρο που έγραψε ο Δημήτρης Καζάκης στης 26 Νοεμβριου 2015 για το προσφυγικό και το δουλεμπόριο που τότε κανένας δεν το έβλεπε: «Θέλεις να γίνεις δουλέμπορος; Θέλεις να κάνεις καριέρα στο εμπόριο ανθρώπινων ψυχών, αλλά και οργάνων; Ε, δεν έχεις παρά να στήσεις μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση και να βγεις στο σαφάρι για πρόσφυγες, ή λαθραίους μετανάστες. Μη φοβάσαι δεν πρόκειται να υπάρξει κανένας έλεγχος. Θυμήσου ότι ο ίδιος ο Καμμένος εκ μέρους της κυβέρνησης ζήτησε τη συνδρομή σου στη διαχείριση του προβλήματος. Υπάρχει καλύτερη ευκαιρία για έναν δουλέμπορο; Κι έτσι δεν έχεις παρά να έρθεις ως "εθελοντής" σε ένα από τα ελληνικά νησιά και να στήσεις τη δική σου επιχείρηση διάσωσης από την θάλασσα. Με το πρώτο, αρχίζεις τη φασαρία. Βγαίνεις στο διαδίκτυο και καταγγέλλεις τις ελληνικές αρχές, το λιμενικό, τις συνθήκες. Έτσι κι αλλιώς το ελληνικό κράτος είναι ανύπαρκτο. Κανένας έλεγχος, κανένας συντονισμός, καμιά λογοδοσία, κανένα σχέδιο. Τα πάντα χύμα στο κύμα. Αληθινό σαφάρι.»
Έχουν καμία σχέση οι ΜΚΟ με τις αυθόρμητες εθελοντικές ομάδες που συγκροτήθηκαν στους τόπους άφιξης και φιλοξενίας των μεταναστών, από χιλιάδες πολίτες  που συντρέχουν σ αυτές αυτόβουλα και ουσιαστικά, είναι οι μόνες που προσφέρουν πραγματικό ανθρωπιστικό έργο ενώ οι αναγνωρισμένες και χρηματοδοτούμενες ΜΚΟ συγκεντρώνουν τις επιχορηγήσεις εγχώριες και μη για να στήνουν το μηχανισμό προώθησης μαζικής μεταναστευτικής ροής; Γι αυτές τις εθελοντικές ομάδες μιλάει ο κ. Καζάκης;
Αγαπητέ κύριε Γαμβρέλη θα πρέπει να γνωρίζετε ότι  η παγκόσμια αγορά γεννήθηκε μέσα από μια πρωτοφανή έξαρση του δουλεμπορίου. Χωρίς τις τεράστιες μάζες, τα εκατομμύρια των δούλων, που μεταφέρθηκαν στις φυτείες των "νέων χωρών", η γηραιά ήπειρος δεν θα γνώριζε ποτέ τη βιομηχανική επανάσταση.
Σήμερα, ζούμε μια πρωτοφανή αναβίωση του δουλεμπορίου. Με τον δουλέμπορο, αυτό το αρχαίο επάγγελμα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας - πιο αρχαίο ίσως και από την πορνεία - να φοράει τα καλά του, να ντύνεται με τις ρόμπες όχι του ιεραποστόλου όπως παλιά, αλλά του φιλανθρώπου. Αποκτά αριστερό πρόσημο και διεκδικεί θέση στα πιο επιφανή επαγγέλματα του πλανήτη.
Για τα 500 εκατομμύρια της ΕΕ σας παραπέμπω στον αριστερό Πρωθυπουργό   μας που λεει «Δεν μπορεί η λογική της εθνικής κυριαρχίας να υπερτερεί έναντι των κοινών ευρωπαϊκών κανόνων» Δηλαδή κάποιοι να λένε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να επιβάλει η Ευρώπη των «28» τι θα κάνει κάθε κράτος – μέλος με τα σύνορά του, διότι είναι ζήτημα εθνικής κυριαρχίας, αλλά όταν πρόκειται για την οικονομία το θέμα της κυριαρχίας και κατ’ επέκταση της δημοκρατίας, πάει περίπατο. Ο ορισμός του προδότη.
Η απόφαση της ΕΕ για την αποστολή 3 δισ. στη Τουρκία επικυρώθηκε, και κάθε χώρα καλείται να συνδράμει με βάση τις δυνατότητές της.
Σε 25,1 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται η συνδρομή της Ελλάδας στο πακέτο βοήθειας συνολικού ύψους 3 δισ. ευρώ της ΕΕ, ως “ανθρωπιστική στήριξη” για τους πρόσφυγες στην Τουρκία. Δηλαδή και προδομένοι και δαρμένοι και μαμημένοι ...Ποιος χαλάει ποιανού πολιτικό μύθο, οι προδότες πολιτικοί και τα φερέφωνα τους οι τοπικοί βουλευτές, οι 180 ΜΚΟ  που χρηματοδοτούνται απ τον Σόρος ή τα πουλημένα ΜΜΕ ..ημερήσιου και ηλεκτρονικού τύπου.
Βιαστήκατε να αναρτήσετε την επιφανειακή και ατεκμηρίωτη άποψή σας, την περασμένη Τετάρτη 16 Μαρτίου, μόνο και μόνο για να χαρακτηρίσετε τον Καζάκη – «(Γ)Καζάκη» ακροδεξιό, μισάνθρωπο και μισαλλόδοξο και το ΕΠΑΜ και τα μέλη του ως ξενοφοβικούς και φασίστες αναπαράγοντας αβασάνιστα τις όποιες αναρτήσεις σε διάφορες ιστοσελίδες του διαδικτύου όπου ο καθείς πικραμένος ή μη γράφει ότι του κατέβει. Δεν μπήκατε στο κόπο να δείτε στην περιοχή σας κι όχι στη Γόρτυνα, ότι  το ΕΠΑΜ ανακοίνωνε εκδήλωση στην Χρυσούπολη Καβάλας και καλούσε τον κόσμο να φέρει στο χώρο της εκδήλωσης αναλώσιμα είδη και τρόφιμα για τον προσφυγικό χώρο φιλοξενίας της Καρβάλης ή όπου αλλού θα μας υποδείκνυαν οι εθελοντές. Γιατί κ. Γαμβρέλη το ΕΠΑΜ δεν είναι μισάνθρωπο ούτε γεμάτο ρατσιστές, ούτε φασίστες. Ακριβώς επειδή είναι Παλλαϊκό Μέτωπο δεν ζητά πιστοποιητικά πολιτικής ιδεολογίας ή κοινωνικής αντίληψης κλπ  από κανέναν, γι αυτό και μπορεί να ενταχθούν στις τάξεις του και φασίστες και ρατσιστές και ομοφοβικοί και ξενοφοβικοί και πάει λέγοντας. Σαν υγιής οργάνωση όμως που πασχίζουμε να είμαστε, όλα αυτά τα στοιχεία αποβάλλονται είτε από τις διαδικασίες, είτε γιατί «καταλαβαίνουν ότι δεν τους παίρνει» και φεύγουν σαν ξένα σώματα. Διαβάστε και το ψήφισμα του 4ου Συνεδρίου του ΕΠΑΜ για το προσφυγικό από τον Ιούνιο του 2015 και αναρωτηθείτε εκ νέου ποιο βαθμό προβλέψεων κατέχετε συγκριτικά με τον «αστρολόγο Καζάκη».
Υ.Γ. Κυριε (Γάβ-Γάβ)βρέλη το ήσασταν ΠΑΣΟΚ, γνωστόν το οτι μεταπηδήσατε στον ΣΥΡΙΖΑ, θεμιτόν ,το γεγονός ότι μεταλλαχτήκατε σε ΙσλαμοΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ  δύσπεπτον...
Μιχάλης Νικήτας
Εκπρόσωπος Τύπου
ΕΠΑΜ ΚΑΒΑΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια και οι κριτικές σας είναι ευπρόσδεκτες και προσφέρουν σε έναν εποικοδομητικό διάλογο. Υβριστικές εκφράσεις και άσεμνο περιεχόμενο είμαστε υποχρεωμένοι να τα διαγράφουμε.