Drop menu

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Ψάξτε το! Κάντε αυτές τις εκλογές να αξίζουν




Ο χρόνος των εκλογών και η μεθόδευσή τους έρχεται να ολοκληρώσει το προφίλ του πλέον αναξιοπρεπούς πολιτικού ανδρός της μεταπολιτευτικής πολιτικής ιστορίας. Και με εξάρχων του χορού τον σημερινό πρωθυπουργό κορυφώνεται ουσιαστικά η ηθική και αξιακή απαξίωση ολόκληρου του πολιτικού συστήματος.
Στη καταβαράθρωση του κ. Τσίπρα και των συν αυτώ συμπραγματούντων συμπαρασύρεται δυστυχώς μια ρητορεία υψηλών εθνικών ιδανικών που σε κάθε περίπτωση αποτελεί πεδίο οχύρωσης , προσκλητήριο συστράτευσης του λαού γύρω από τα μεγαλύτερα ιδανικά της πατρίδας που τροφοδότησαν στους αιώνες τους αγώνες της και τις νικηφόρες μάχες της. Και δυστυχώς έρχεται να στιγματίσει και μια γενιά νέων ανθρώπων που οι μεγαλύτερες γενιές στηρίζουν τις ελπίδες τους στο σθένος, την αυταπάρνηση και το μαχητισμό που οφείλει να τη διακρίνει.
Ποιος θα θέλει να ξανακούσει σήμερα κι αν ακούσει πόσο θα πιστέψει δεσμεύσεις όπως: «Δεν είμαστε σαν αυτούς και δεν θα γίνουμε σαν αυτούς». «Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω στο πρόγραμμά μας». «Θα καταργήσουμε το μνημόνιο σ ένα νόμο και σ ένα άρθρο» «Εμείς το λέμε ξεκάθαρα. Οσα έχουν υπογράψει και δρομολογήσει όλα αυτά τα χρόνια δεν μας δεσμεύουν. Μόνη μας δέσμευση είναι η εντολή του λαού»
Η ελπίδα που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη τελευταία προεκλογική περίοδο υψώνοντας ως λάβαρο ταξικές ιδεολογικές διαφορές, εθνικά ιδεώδη, μνήμες και σύμβολα ταξίδεψε μαζί του, στις συνεδριάσεις των οργάνων της Ε.Ε. για να βιασθεί και να καταφθάσει κουρελιασμένη και ντροπιασμένη στη πόρτα του ελληνικού κοινοβουλίου.
Τώρα αυτό το σκύβαλο το ξαναβγάζει στο μπαλκόνι προσφέροντάς το ως έργο σκληρής πολιτικής διαπραγμάτευσης που εγγυάται τη συνέχεια και την επιβίωση της χώρας.
Τρέχει να κλείσει το κύκλο του ενδοτισμού και του εκβιασμού που αποδέχθηκε παρά και ενάντια στη θέληση του ελληνικού λαού, με εκλογές εξπρές για να μη προλάβει καν να ανοίξει ούτε τώρα συζήτηση για το χρέος, για τις δυνατότητες που έχει η χώρα να αντιμετωπίσει αυτό το βαρίδιο που τη σπρώχνει ολοένα στην άβυσσο, να απαλλαχθεί μια και καλή απ τις φωνές που θέτουν τέτοια ζητήματα και να συνενωθεί τάχιστα με την υπόλοιπη εκλεκτή παρέα των political correct ομολογητών της μνημονιακής – αποικιοκρατικής προοπτικής της Ελλάδας.
Ωδε σοφα στν· Αυτός ο λαός που ένα μήνα πριν αψήφησε τον θάνατο που του έστησαν με την οικονομική ασφυξία και ψήφισε περήφανα ΟΧΙ θα επιτρέψει να του τη φέρει σύσσωμο το πολιτικό έκτρωμα που θα δημιουργηθεί μετά τις εκλογές;
Η απάντηση είναι ΝΑΙ μπορεί να το επιτρέψει. Αν κι αυτή τη φορά δεν σκεφτεί λίγο περισσότερο την πατρίδα του.

Στην πολιτική, στην οικονομία και σε πολλές άλλες επιστήμες δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Δεν υπάρχει μόνο μια επιλογή. Και είναι συνετό να αναλογιστούμε πού μας οδήγησαν οι επιλογές μας ως πολίτες όλα αυτά τα χρόνια και να αναζητήσουμε εκείνες τις επιλογές που θα μας οδηγήσουν σε άλλες διεξόδους και νέους δρόμους.

Όμως πρέπει να το πράξουμε με θάρρος.
Πρέπει να το ψάξουμε λίγο και πρέπει να δούμε ποιος είναι σε θέση να το κάνει πράξη.

Η προοπτική της χώρας μέσα στην εξυπηρέτηση του χρέους της και των μνημονίων που τη συνοδεύουν έχει γίνει ήδη αντιληπτή και μένει να δούμε τις πολλαπλές εκφάνσεις της βιωματικής εμπειρίας της που δεν φαντάζουν διόλου ευχάριστες.

Η προοπτική της χώρας όμως μέσα από την μονομερή διαγραφή του χρέους της με βάση το διεθνές δίκαιο, την αποδέσμευσή της από την ευρωζώνη και το ευρώ που την καθιστούν εξαρτώμενη ως ναρκομανή από την χρηματοδότηση και τις δομές της δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή και τρομάζει. Δεν επιτρέπουν να γίνει γνωστή. Δεν επιτρέπεται εδώ που τα λέμε να ανοιχθεί καν συζήτηση για μια άλλη εναλλακτική πρόταση. Γιατί αν ούτε και η μονομερής διαγραφή χρέους, η έξοδος απ το ευρώ και η υιοθέτηση εθνικού νομίσματος δεν αποτελούν κατάλληλη λύση δεν επιτρέπεται σε κανέναν να αναπτύξει μια άλλη πρόταση και να συζητηθεί. Να συζητηθεί στη κοινωνία.

Γι αυτό στο σημείο που φτάσαμε οφείλουμε να ψαχτούμε πια. Ας μη γελιόμαστε. Δεν θα τελειώσει η κατάντια αυτή σύντομα. Εκτός κι αν τα 40-70 χρόνια δεν σας λένε τίποτε. Τότε μπράβο σας. Εχετε κατανοήσει την μακροοικονομία «φύσει οικονομολόγοι» και το αντιμετωπίζετε… τουλάχιστον ψύχραιμα!

Τι θα λέγατε όμως αν απ την επόμενη μέρα πόσο μάλλον απ τον επόμενο κιόλας χρόνο μιας δημοκρατικής μετάβασης θα βλέπαμε εκπληκτικά πράγματα να συμβαίνουν στην οικονομία μας.  Εκπληκτικά σε σχέση μ αυτό που βιώνουμε τώρα, ακόμη κι αν συνυπάρχουμε σε αυτό το παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον.

Σκεφτείτε τη χώρα μας χωρίς χρέος, χωρίς το άγχος της χρηματοδότησης και τον κόσμο να σχεδιάζει και πάλι να δημιουργήσει απ το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο.
Σκεφτείτε πως θα είναι να έχετε και πάλι εισόδημα. Γιατί πολλοί από σας στερούνται ακόμη και το ελάχιστο. Σκεφτείτε πως θα νιώθετε όταν σε λίγο καιρό τα αγαπημένα σας πρόσωπα που δραπέτευσαν στο εξωτερικό θα σας λένε ότι σκέφτονται να γυρίσουν πίσω στη πατρίδα γιατί τώρα πια υπάρχουν ευκαιρίες.

Θα μου πείτε πως; Ψάξτε το αυτές τις μέρες που απομένουν πριν την κάλπη. Αναζητήστε τις προτάσεις για μετάβαση σε εθνικό νόμισμα με διαγραφή του απεχθούς και επονείδιστου χρέους. Φρόντισε ευτυχώς η τελευταία βουλή, να συστήσει επιτροπή αλήθειας για το χρέος και να αποφανθεί με αιτιολογημένη έκθεση, για το απεχθές και το επονείδιστο. Έκθεση που μπήκε στο συρτάρι από τον κυβερνητικό σχηματισμό.

Εθνικό νόμισμα που θα το παράγει η ίδια η χώρα με την δική της τράπεζα και δεν θα τρέχει να δανείζεται απ τις αδυσώπητες αγορές. Νόμισμα που θα χρηματοδοτήσει κάθε πτυχή της οικονομίας για να ενισχύσει την παραγωγική ανασυγκρότηση και να επαναφέρει την οικονομία σε τροχιά ανάκαμψης και ανάπτυξης.

Ψάξτε να δείτε και ποιος μπορεί να το κάνει πράξη. Εμπιστεύεστε πια πολιτικούς που ενώ σκίζουν τα ιμάτιά τους συντηρούσαν και συντηρούν με την ανοχή τους το ίδιο πολιτικό σύστημα που βρίσκει τρόπο να μεταλλάσσεται σ ότι εξυπηρετεί τους δανειστές;

Αναζητήστε τις πολιτικές δυνάμεις που θα οδηγήσουν στο εδώλιο εκείνους που καταστρατήγησαν κάθε αρχή του συντάγματος και σφετερίστηκαν την εντολή που πήραν από τον ελληνικό λαό φέρνοντάς του δυσβάσταχτα μέτρα και υποθηκεύοντας ή ξεπουλώντας τη δημόσια περιουσία. Για να υπάρξει επιτέλους και ικανοποίηση του αισθήματος δικαίου σ αυτό το τόπο.

Αναζητήστε τις δυνάμεις εκείνες που θα θεσμοθετήσουν τη συμμετοχή των πολιτών στις αποφάσεις και τα νομοθετήματα του κράτους. Για να εκπληρωθεί για πρώτη φορά η συνταγματική διάταξη ότι «όλες οι εξουσίες πηγάζουν απ το λαό» και να αλλάξει η δόλια διατύπωση ή η δόλια στρέβλωσή της, απ την σημερινή κομματοκρατία.. «υπάρχουν υπερ αυτού και του Εθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα» πράγμα που θα γίνει μέσα από συντακτική εθνοσυνέλευση που θα διαμορφώσει νέο Σύνταγμα με το λαό εντολέα και εκφραστή του.

Ψάξτε το. Ψάξτε τις δυνάμεις εκείνες που θα καταστήσουν και πάλι υψηλά ιδανικά αδιαπραγμάτευτα για κάθε πατρίδα ενός περήφανου έθνους:
τη Λαϊκή κυριαρχία, και την Εθνική ανεξαρτησία.

Ψηφίστε με θάρρος δυνάμεις εκτός του σημερινού κοινοβουλευτικού κομματικού κορμού. Αποδυναμώστε την ασυλία τους και διαλύστε τα κοπάδια τους καταψηφίζοντας στις εκλογές που έρχονται τους παραδοσιακούς κομματικούς σχηματισμούς και τα παρακλάδια τους. Κάντε αυτές τις εκλογές να αξίζουν μέσα στην ασημαντότητα που μας έχουν εγκλωβίσει και επιχειρούν να παρατείνουν.
  
Ψάξτε το! 
Ψαξτε μας!

ΕΠΑΜ. Συνταχθείτε, οργανωθείτε μαζί μας. ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια και οι κριτικές σας είναι ευπρόσδεκτες και προσφέρουν σε έναν εποικοδομητικό διάλογο. Υβριστικές εκφράσεις και άσεμνο περιεχόμενο είμαστε υποχρεωμένοι να τα διαγράφουμε.